Home » Masidi terima kunjungan hormat Melewar Industrial Group Berhad
Uncategorized

Masidi terima kunjungan hormat Melewar Industrial Group Berhad

Semasa kunjungan tersebut, Tunku Yaacob (4, kiri)juga memaklumkan Masidi (5,Kiri) mengenai usaha-usaha lain Melewar, termasuk pembukaan sebuah sekolah menengah antarabangsa di Kota Kinabalu menjelang Januari 2024.

KOTA KINABALU: Menteri Kewangan Sabah, Datuk Seri Masidi Manjun, menerima kunjungan hormat daripada Melewar Industrial Group Berhad yang diketuai oleh Pengerusi Eksekutif, Tunku Dato’ Yaacob Khyra, di pejabatnya di Menara Kinabalu, di sini, hari ini.

Menteri dimaklumkan tentang rancangan pengembangan mereka di Sabah, termasuk pembukaan tiga lokasi pawagam 10Star Cinema baru di Tawau, Kota Marudu, dan Benoni, Papar menjelang akhir tahun ini.

Masidi menekankan bahawa lokasi-lokasi baru ini bukan hanya menyediakan hiburan,tetapi juga mencipta peluang pekerjaan dan latihan dalam industri operasi pawagam.

Beliau berharap bahawa pengembangan ini akan memotivasikan para pemain industri filem Sabah untuk menghasilkan filem-filem berkualiti tinggi.

Onn Norshal Hamzah, Ketua Pegawai Eksekutif 10Star Cinemas Sdn Bhd (anak syarikat Melewar Industrial), menyatakan bahawa dengan penambahan tiga lokasi ini, 10Star Cinemas akan menjadi rangkaian pawagam terbesar di Sabah dengan jumlah enam lokasi.

Semasa kunjungan tersebut, Tunku Yaacob juga memaklumkan Menteri mengenai usaha-usaha lain Melewar, termasuk pembukaan sebuah sekolah menengah antarabangsa di Kota Kinabalu menjelang Januari 2024.

Turut hadir adalah Anand Kanagasingam, Ketua Pegawai Operasi MAA Group Berhad, Datuk Mohd Sofian Alfian Nair, Setiausaha Tetap Kementerian Kewangan Sabah, dan Rina Jainal, Setiausaha Politik kepada Menteri Kewangan Sabah.

Tamat.