KOTA KINABALU – Kehadiran empat bekas Ketua Menteri Sabah termasuk Tan Sri Musa Aman dalam Persidangan Agung Tahunan Parti Gagasan Rakyat (Gagasan Rakyat) disifatkan sebagai tanda sokongan mereka terhadap parti yang dipimpin Datuk Seri Hajiji Noor.

Hajiji yang juga Ketua Menteri Sabah berkata, kehadiran kesemua bekas pemimpin itu bukan sahaja sebagai sebuah penghormatan tetapi juga sokongan moral kepada parti tersebut.

“Saya mempunyai satu pendekatan berbeza kepada pemimpin-pemimpin kita yang lama, ada yang sudah tidak lagi aktif dalam politik, kita kena bagi penghormatan kepada mereka untuk datang ke mesyuarat seperti ini.

“Jadi semua bekas-bekas Ketua Menteri saya jemput, tetapi ada yang tidak berada di Sabah. Jadi yang lain datang, untuk itu kita ucapkan penghargaan dan sebagai penasihat serta pandangan kepada kita dalam perjuangan ini.

“Saya tidak boleh tafsirkan begitu (sokongan), tetapi saya rasa begitulah mereka datang untuk memberi sokongan moral kepada saya dan juga kepada persidangan ini,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan itu di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC) di sini pada Isnin.

Bekas Ketua Menteri Sabah yang turut hadir pada persidangan itu ialah Tan Sri Joseph Pairin Kitingan, Datuk Seri Yong Teck Lee yang juga merangkap Presiden Parti Progresif Sabah (SAPP) dan Tan Sri Osu Sukam.

Sementara itu, bercakap mengenai Pilihan Raya Negeri (PRN) yang akan datang, beliau meminta semua peringkat pimpinan sentiasa bersedia dan menggerakkan jentera parti.

“Kita ada dua tahun, bukan lama lagi. Akhir tempoh kita ini ialah bulan 10 (Oktober) tahun 2025, jadi kita kena kerja,” katanya.

Ditanya lanjut adakah PRN akan diadakan pada tahun hadapan, beliau dalam nada berseloroh meminta supaya didatangkan mimpi mengenai tarikh pilihan raya itu.

“Kita mimpi-mimpi dululah,” katanya.

— TAMAT

Previous articlePemuda Gagasan Rakyat perlu berani, tampil lebih bersemangat untuk berjuang
Next articleUMNO Sabah masih berlagak ‘big brother’, meskipun sokongan semakin terhakis – Pemuda GRS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here